Quinta Seara d'Ordens

Op Quinta Seara d'Ordens wordt al sinds 1792 wijn gemaakt. De quinta ligt vlakbij Poiares in de Douro, Cima Corgo, op enkele kilometers afstand van Peso de Régua.

Aan het einde van de 18de eeuw werd de quinta gekocht door de Leite familie. De eigenaar was zo verliefd op de quinta en het bijbehorende stuk land van 60 hectare, dat hij besloot flink te investeren door olijf- en amandelbomen te planten. Ook plantte hij een paar hectare met traditionele blauwe druivenrassen zoals de Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Barroca en Touriga Franca.In 1980 werd een nieuwe wijngaard van 15 hectare aangelegd, met dezelfde traditionele blauwe druivenrassen voor de rode wijn en rosé en de druivenrassen Malvasia Fina, Fernão Pires, Rabigato en Cerceal voor de witte wijn.

Door de eeuwen heen is Quinta Seara d’Ordens altijd van vader op zoon doorgeven en in 1988 waren het de drie broers António, Fernando en José Moreiro,.die de traditie mochten voortzetten. Zij besloten terrassen van 50 meter lang aan te leggen op de resterende 45 hectare aan grond en deze ook te beplanten met traditionele druivenrassen. De terrassen bleken een groot succes, omdat het erosie tegen gaat en het hemelwater veel beter verdeelt.

In 1992 brachten de broers hun eerste Quinta Seara d’Ordens wijn op de markt. Inmiddels maken ze, naast hun zeer succesvolle wijnen, ook een schitterende serie Ports.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »