George du Boeuf

Georges Duboeuf is onbetwist één van de iconen van de wijnwereld. Op jonge leeftijd begon hij in 1964 het bedrijf “Les Vins Georges Duboeuf”. Sindsdien heeft hij in de loop van bijna een halve eeuw met zijn wijnen de wereld veroverd. Terecht noemt men hem vaak “Le Roi du Beaujolais” want Les Vins Georges Duboeuf is niet alleen het grootste wijnbedrijf van de Beaujolais, het is ook het meest eigentijdse. Nog steeds staat hij zelf aan de leiding van zijn bedrijf, maar hij wordt intussen ook bijgestaan door zijn zoon Franck Duboeuf en zijn kleinzoon Adrien Duboeuf-Lacombe.

Georges Duboeuf geldt als een begenadigd proever. Dat talent en zijn in de loop van vele jaren opgebouwde kennis van de wijngaarden en wijnboeren van de Beaujolais en omstreken, vormen de basis voor zijn succes. Ieder jaar weer proeft hij in de maanden na de oogst dagelijks rond de 200 wijnen. Van de uiteindelijk geselecteerde wijnen weet hij verrukkelijke cuvées te assembleren, waarin stuk voor stuk het karakter van de betreffende appellation zo goed mogelijk tot uitdrukking komt.

Intussen heeft Georges Duboeuf zijn blik verruimd naar gebieden buiten de Beaujolais en Maconnais. Ook deze wijnen, uit ondermeer Zuid-Frankrijk, profiteren van zijn enorme vakmanschap en blinken al evenzeer uit door hun elegantie en verleidelijke fruitigheid.

De wijnen van Georges Duboeuf zijn authentiek en karaktervol en sluiten tegelijkertijd precies aan bij de hedendaagse behoefte aan toegankelijke, aantrekkelijke koele rode wijnen en verfijnde, verfrissende witte wijnen.

Geen producten gevonden...
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »