Chateau Lafitte Rothschild

De eigenaren van Château Lafite, de Barons van Rothschild, zijn sinds 1868 één van de topproducenten op de linkeroever van de Gironde in de Bordeauxstreek. De naam Lafite betekent ‘kleine heuvel’. Zo waren er waarschijnlijk al wijngaarden op de heuvel toen de familie Ségur het domein in Pauillac erfde in 1716.

Ségur plantte echter het merendeel van de stokken aan en verkocht het wijngoed in 1784 aan de rijke Pierre de Pichard, president van het parlement van Bordeaux. Na zijn executie tijdens de Franse revolutie werd het landgoed in 1797 verkocht aan Jean de Witt, een Nederlander die het in 1799 doorverkocht aan een Nederlandse firma. Vervolgens kwam het in 1803 in handen van Ignace-Joseph Vanlerberghe, een Nederlandse graanhandelaar die voornamelijk aan het leger van Napoleon leverde. Na de dood van Vanlerberghe in 1866 verkochten zijn erfgenamen het château aan baron James de Rothschild op 8 augustus 1868 voor 4,4 miljoen frank. Baron James stierf helaas hetzelfde jaar nog, en liet het domein na aan zijn drie zoons: Alphonse, Gustave en Edmond. Baron Eric de Rothschild nam de leiding over het domein over in 1975.

De opeenvolgende eigenaren van Domaines Barons de Rothschild hebben altijd gestreefd naar een verbetering van kwaliteit, nog meer en een beter begrip van bodem en vinifcatie. Dit uit zich in de grote wijnen van vandaag de dag, die al deze kennis vertegenwoordigen. De drang tot excelleren op het gebied van wijn maken, uit zich ook in de expansiedrift van de familie De Rothschild, zoals in de Corbières (Château d’Aussières) en in Chili (Los Vascos).

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »